Päämäärät

Oma tärkein päämääräni politiikassa on tehdä aina oikeudenmukaisia ja reiluja päätöksiä.

Yksittäisiä konkreettisia päämääriä pitää myös aina olla, tässä muutamia.

 

Asemaseudun kaavahanke

Asemanseudulle on kaavaesityksessä poistettu vuosisadan alusta lähtien ollut asemapuisto kaikkine puineen. Puiston sijaan alueelle on kaava-ehdotuksessa esitetty rakennettavaksi 5000 m2 suuruinen liikekeskus, jonka tarvetta mitenkään ei ole perusteltu asiakasvirroin tai muullakaan tavoin. lisäksi tarkoituksena on rakentaa alueelle pysäköintitalo ja 3 tornitaloa.  Suunnitellulla alueella on vanha ns. Daughin huvila, joka jäisi täysin rakentamisen varjoon ja nyt maisemallisena kokonaisuutena kaikkien nähtävänä.  Ainoa tarpeellinen rakennettava kohde on liityntäpysäköintiin tarvittava paikoitustalo, joka pääasiassa palvelee Tuusulan ja Sipoon suunnasta tulevia junamatkkailijoita.  Se voidaan sijoittaa radan itäpuolelle tai parasta olisi, että liityntäpysäköinti toteutettaisiin radan molemmin puolin jolloin liikenne voisi jakautua tasaisesti radan molemmin puolin.

 

Keinukallion urheiluhalli

Keinukallion urheiluhalli on sipoon ja Keravan yhteishanke, joka pitää toteuttaa seuraavalla valtuustokaudella.  Keinukallio on nykyiselläänkin paljon käytetty perheiden ulkoilu ja harrastusalue.  Siellä hiihdetään talvella, kerätään kuntoa juoksuportaissa ja kuljetaan polkuverkostossa nauttien luonnosta aina kun siihen on mahdollista.  Kun halli toteutuu, samalla se mahdollistaa kahvioyrittäjälle toimintaedellytykset ympäri vuoden.  Näin kuka tahansa voi liikunnan ohessa hiukan rentoutua kahvin tai muun pienen välipalan lomassa.

 

Skeittialue 

Skeittialue pitää saada päätökseen. Olen itse ollut osallisena skeittauksen 2. aallon tuomisessa maahamme lautojen ja niiden osien maahantuojana ja valmistuttajana Suomessa.  Olen lahjoittanut Keravan skeittaavalle nuorisolle täysikokoisen skeittivertin 1989 , se sijoitettiin Kalevan tulevan urheilupuiston paikalle sorakentälle ja oli tuolloin kovassa käytössä.  

Nyt uusi skeittaajien alue pitää mieluiten toteuttaa edelleen Kalevaan urheilukeskukseen, jossa sillä on olemassa olevan infran kannalta parhaat mahdollisuudet toimia, paikalla on myös lainvoiman saanut päätös sijainnista.  Kunnan talous on lähivuosina erityisen tiukka ja Kalevaan esitetty paikka, jossa on toimivat sosiaalitilat, pysäköinti ja valvonta valmiina yhdessä maaperän poikkeuksellisen helpon ja ennakoitavan rakennettavuuden vuoksi, on siksi täysin ylivoimainen.

 

Puistot

Pidetään puistot puistoina ja kaiken ikäisten yhteisinä virkistysalueina.  Savion salavapuisto muutti muotoaan, nykyisin sitä kutsutaan useissa yhteyksissä vempainpuistoiksi, joka  on todellisuudessa vain nuorison käytössä oleva alue.  Sompion puisto voisi olla monipuolinen kaikenikäisten keravalaisten elämyspuisto Korson ankkapuiston tapaan, osa puistoalueesta kedottamalla, siitä voisi tulla merkittävä perhospuisto, myös olemassa oleva Nissinoja ja sen suuri hulevesivirtaama Savion suunnasta voitaisiin ainakin osittain muokata elävämmäksi ja  puromaiseksi.